Медичне обслуговування дітей у закладі дошкільної освіти здійснюється медичним працівником, який входить до штату закладу.
Медична сестра здійснює лікувально- профілактичні заходи, контроль за станом здоров'я, фізичним розвитком дітей, загартуванням, дотриманням санітарно- гігієнічних норм та правил, режимом та якістю харчування, проходженням медогляду працівниками закладу дошкільної освіти.
Заклад освіти, тобто працівники, що входять до штатного розпису закладу, самостійно готують та реалізовують готові страви.
Режим харчування -триразовий — сніданок, обід та підвечірок ;
Щоб забезпечити різноманітність харчування складається примірне чотиритижневе сезонне меню.
Енергетична та поживна цінність їжі у закладі відповідає загальним віковим потребам дітей згідно з нормами фізіологічних потреб в основних харчових речовинах та енергії, визначеними МОЗ.