15:08
"НАВІЩО ДІТЯМ ПОТРІБЕН РЕЖИМ ДНЯ?"

Консультація для батьків дошкільнят від психолога Наталії Філімошкіної. ( Більше інформації читайте на Педрада- портал освітян України)

Навіщо дітям потрібен режим дня?
Чимало батьків нехтують режимом дня своєї дитини. У них завжди напоготові стандартна відповідь: «Так режим є в дитячому садку, а вдома він навіщо?».
Що таке правильний режим дня?
Правильний режим дня — це раціональне чергування різних видів діяльності й відпочинку.Якщо дитина недосипає, мало гуляє на свіжому повітрі, її працездатність знижується, вона швидко втомлюється, скаржиться на головний біль
Повноцінний сон
Повноцінний сон має достатню для відповідного віку тривалість і глибину, як-от:
у 2-3 роки — 14-15 годин;
у 4-5 років — 13 годин;
у 6-7 років — 12 годин.
Денний сон — «пігулка» від перевантаження Денний сон допомагає засвоювати нові знання, зокрема й ті, які дошкільники отримують під час підготовчих занять до навчання в школі Діяльність дитини має бути різноманітною й обов’язково чергуватися з денним сном. Малювання, ліплення, конструювання, перегляд мультфільмів, активні рухливі ігри на свіжому повітрі — усе потрібно розподіляти на весь день. Бажано не менше години виділяти на розвивальні заняття. Окрім того, у дитини обов’язково має бути особистий час, коли вона може гратися сама, про щось розмірковувати, за чимось спостерігати. Допомога мамі, а саме обов’язки, які дитині під силу виконати, — це не лише елемент правильного виховання, а й запорука фізичного розвитку й зміцнення здоров’я.

Переглядів: 79 | Додав: zdosonechkoinfo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar